Rondreis Zimbabwe

Ook op zoek naar de bijzondere plekjes?
Vraag Going Africa Safaris.

Rondreis Zimbabwe

Een Zimbabwe safari kan op een veelzijdige manier gemaakt worden. Diverse safarivormen staan hoog aangeschreven. Zelf hebben we Zimbabwe meerdere malen bezocht. Activiteiten zoals wandelsafari’s in Matopo NP, Hwange NP, Matusadona NP, Ghonarezo NP en Mana Pools, kano safari’s op de Zambezi River en reguliere game drives in bijna alle Nationale parken hebben we mogen ervaren. Going Africa Safaris zet deze ervaringen graag in om ook voor u uw succesvolle Zimbabwe safari te organiseren.

Deze “Zimbabwe safari” website kan uw start zijn van een bijzondere ervaring in Zimbabwe. Het land waar we zelf al zoveel mooie momenten hebben mogen ervaren.

UW SAFARI EXPERTS
U beleeft meer dankzij onze reiservaringen.

“The only man I envy is the man who has not yet been to Africa — for he has so much to look forward to.”  Richard Mullin

Rondreis Zimbabwe – Type safari

Onderstaand geven we de safari vormen weer welke u tijdens een Zimbabwe safari kunt maken. Een combinatie van safari vormen is vanzelfsprekend ook mogelijk. Afhankelijk van de ligging en de kwaliteit van de lodges en tented camps kunnen sommige van hen ook een combinatie van safari vormen aanbieden. Laat u adviseren door Going Africa Safaris, dé Zimbabwe safari specialist.

Rondreis Zimbabwe

 

Lodge safari Zimbabwe

Zimbabwe is voor veel mensen nog niet direct een land waar veel mensen aan denken om een lodge safari te maken. Toch kent Zimbabwe een rijke historie welke even onderbroken is door een politieke situatie. Zimbabwe is echter weer helemaal gereed om u te laten genieten van een lodge safari. Sterker nog, er zijn enorm veel ontwikkelingen geweest en lodge hebben weer veel geinvesteerd.
Going Africa Safaris maakt ter plekke gebruik van een mooi en uniek netwerk waardoor ook scherpe prijzen kunnen worden aangeboden zonder aan kwaliteit in te leveren.

Voorbeeld Zimbabwe lodge safari’s

 

 

wandelsafari

 

Zimbabwe wandelsafari

Zimbabwe is dé bakermat van de wandelsafari. In geen ander land zijn de gidsen die wandelsafari’s mogen begeleiden zo goed opgeleid als in Zimbabwe. Zo zijn er meerdaagse wandelsafari’s waarbij u van kamp naar kamp loopt, maar er zijn ook wandelsafari’s die door de accommodatie zelf worden uitgevoerd. In deze laatste categorie gaat het veelal niet om wandelingen van vele uren. Tijdens een game drive verlaat men dan bij interessante sporen of geluiden de auto en volgt onder begeleiding van de bewapende gids de sporen. Een avontuurlijke beleving natuurlijk. U hoeft dus niet een geoefende wandelaar of hiker te zijn om van een wandelsafari in Zimbabwe te genieten. Uw Zimbabwe wandelsafari specialist informeert u graag verder.

Voorbeeld Zimbabwe wandelsafari

kanosafari

 

Zimbabwe kanosafari

Going Africa Safaris biedt u diverse mogelijkheden aan om van een avontuurlijke meerdaagse kanosafari op de Zambezi rivier te genieten. De duur van een kanosafari kan verifieren van een 4 daagse tot en met een 10-daagse. Een bekende route is die van Lake Kariba naar Mana Pools NP. Er zijn budget kanosafari’s, maar ook luxere kanosafari’s. Is een meerdaage kanosafari voor u wat te avontuurlijk, dan hoeft dat niet te betekeken dat u niet vanuit een kano van wildlife kunt genieten. Het is ook mogelijk om bij een accommodatie van een kano activiteit van een dagdeel. Going Africa Safaris informeert u graag verder of de mogelijkheden.

Voorbeelden Zimbabwe kanosafari 

 

 

groepssafari

 

Groepssafaris Zimbabwe

Going Africa Safaris heeft voor u een aantal groepsafari’s geselecteerd welke ook Zimbabwe aandoen. Er zijn nauwelijks groepssafari’s die alleen Zimbabwe aandoen. Bijna altijd gaat het om een combinatie met de buurlanden Botswana en/of Zuid-Afrika. Er zijn ook groepssafari’s die daarbij ook Namibië opnemen. In de regel gaat het om groepssafari’s in een internatonale groep met maximaal 12 personen en een vertrekdatum bij minimaal 4 personen. Deze groepssafari’s zijn er zowel op kampeerbasis als op basis van accommodaties.

Groepssafari’s Zimbabwe

Rondreis Zimbabwe – Hoogtepunten

Zimbabwe heeft grote delen van haar grondgebied gereserveerd als wildlife gebied. We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste en meest bezochte wildlife gebieden. Deze worden onderstaand weergegeven. Laat u route samenstellen door een Zimbabwe maatwerk specialist.

Hwange

 

Hwange National Park

Hwange National Park is vernoemd naar een lokaal Nhanzwa opperhoofd. Dit grootste park van Zimbabwe ligt in het noordwesten van Zimbabwe. Vanaf Victoria Falls ligt Hwange op ongeveer een uur rijden van de gate. Omstreeks 1929 werd Hwange een Nationaal park na vanaf de 19e eeuw jachtgebied te zijn geweest van de Ndebele krijger King Mzilikazi. Hwange National Park beschikt over een geweldige variëteit aan wilde dieren. Meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten is Hwange rijk. De meest bekende bewoners zijn wel de olifanten en de populatie is één van de grootste ter wereld.

Meer informatie over Hwange National Park

 

Mana Pools

 

Mana Pools National Park

In 1984 is Mana Pools National Park uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Mana Pools is dan ook  één van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika. De “zero impact” opzet moet voorkomen dat er geen grote lodges, generatoren, elektrische hekken of andere blijvende structuren mogen komen. Wel zien we dat het aantal accommodaties de laatste tijd groeit. Maar opzet is om zo min mogelijk schade aan het ecosysteem toe te brengen. Een aantal concessiegebieden staan wel kleinschalige lodges of permanente tented camps toe. “Mana” betekent in de lokale Shona taal “vier”, refererend aan de vier grote landinwaarts gelegen natuurlijke waterbronnen. Surrealistisch gekleurde lichtstralen door de bomen maken Mana Pools National Park tot een uitermate fotogeniek wildlife gebied. Wandelsafari’s behoren tot de best mogelijk activiteit met de beste beleving.

Meer informatie over Mana Pools National Park

Matobo

 

Matobo National Park

Matobo National Park werd in 1953 opgericht en in 2003 kwam Matobo op de lijst van UNESCO Werelderfgoed te staan. Matobo National Park beschikt over een “Intensive Protection Zone”, waar met succes een grote populatie witte en zwarte neushoorns wordt gefokt. Matobo National Park is tevens de plaats waar Cecil John Rhodes is begraven. Het graf ligt op de top van Malindidzimu ofwel “de heuvel van welwillende geesten”. Cecil verwees naar deze heuvel omdat je daar een prachtig uizicht hebt dat hij ‘View of the World’ noemde. Deze betitteling wordt nu nog steeds gebruik. Maar te voet op zoek te gaan naar de neushoorns behoort tot de hoogtepunten van een bezoek.

Meer informatie over Matobo National Park.

 

 

Matusadona

 

Matusadona National Park

Aan de overs van Lake Kariba ligt het op 7 november 1958 uitgeroepen beschermde gebied genaamd Matusadona National Park. Matusadona heeft haar naam te danken aan de Tonga bevolking die in de Zambezi vallei woonden voordat er een meer ontstond vanwege de bouw van de dam. In 1963 werd het beschermde gebied uitgeroepen tot een Game Reserve en vervolgens in 1975 tot een Nationaal Park. Matusadona National Park is vooral bekend om zijn neuwhoorns en olifanten. Een beschermingszone dient als thuisbasis van de neushoorns. Er zijn via het fokprogramma enkele neushoorns met succes uitgezet.

Meer informatie over Matusadona National Park

Gonarezhou

 

Gonarezhou National Park

Gonarezhou National Park ligt in het zuidoosten van Zimbabwe en betekent “plaats van de vele olifanten”. Dit zeer mooie park beschikt over ruige en prachtige landschappen. Drie grote rivieren, de Save, de Runde en de Mwenezi, stromen door Gonarezhou National Park. De rivieren vormen in dit verder droge gebied de natuurlijke oases voor de dieren. Hier zijn veel olifanten te vinden met de grootste slagtanden in de regio. Gonarezhou National Park maakt deel uit van het Great Limpopo Transfrontier Park (GLTP) en vormt daarmee een enorm Pan African Park. De andere gebieden zijn  het beroemde Kruger NP en Mozambique’s Gaza.

Meer informatie over Gonarezhou National Park

Victoria Falls

 

Victoria Falls

Victoria Falls ligt aan de zuidelijke oever van de Zambezi rivier en aan het oostelijke einde van de Victoria Falls. Dit mooie toeristische stadje is gemakkelijk te voet te verkennen. Er is een breed scala aan activiteiten te boeken met onder andere het uitdagende white water rafting en bungy jumpen. Maar ook cruises bij zonsondergang, anti poaching excursie en nog veel meer…… Victoria Falls heeft voor ieder wat wils. De Victoria watervallen zijn de atractie waarvoor bijna iedereen naar Victoria Falls komt. De watervallen zijn één van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld en beschikken over het grootste geheel van vallend water op aarde. Daarmee is het een fascinerend en betoverend spektakel.

Meer informatie over Victoria Falls

Rondreis Zimbabwe – Accommodaties

Zimbabawe is een land met een rijke safari historie. Helaas jarenlang onderbroken door de politieke sitiatie in dit mooie land. Een Zimbabwe safari is echter weer erg populair en vooral de meer ervaren safariliefhebber weet de weg naar de fraaie nationale parken weer te vinden. Niet voor niets dat er op het gebied van de accommodaties ook veel ontwikkelingen zijn geweest. Een Zimbabwe safari specialist helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuzes om uw wensen in te vullen.

Victoria Falls

 

Overzicht accommodaties Victoria Falls

Victoria Falls wordt vaak opgenomen aan het begin of het einde van een safari in Zimbabwe of Botswana. Heeft u Victoria Falls ook op uw verlanglijstje staan voor uw maatwerk safari? Going Africa Safaris heeft een aantal lodge en tented camps voor u geselecteerd met de keuze van eenvoudige tot zeer luxe accommodaties. Voor ieder wat wils dus.

Accommodaties Victoria Falls

Matobo

 

Overzicht accommodaties Matobo National Park

Matobo National Park komt tijdens een bezoek aan Zimbabwe op het wensenlijstje te staan zodra er de wens is om te voet op zoek te gaan naar de neushoorn. Going Africa Safaris heeft voor u de meest gebruikte accommodaties geselecteerd om in te passen in uw maatwerk safari.

Accommodaties Matobo National Park

Lake Kariba

 

Overzicht accommodaties Lake Kariba regio

Lake Kariba wordt samen met Matusadona National Park gecombineeerd met een bezoek aan Mana Pools. Ook is Lake Kariba start van een aantal kansafari’s richting Mana Pools. Going Africa Safaris heeft  voor u een aantal accommodaties geselecteerd, van eenvoudig tot luxe om in te passen in uw maatwerk safari.

Accommodaties Lake Kariba regio

Hwange

 

Overzicht accommodaties Hwange National Park

U wilt Hwange National Park bezoeken of opnemen in uw maatwerk safari? Going Africa Safaris heeft een aantal lodges en tented camps voor u geselecteerd met de keuze van eenvoudige tot zeer luxe accommodaties. Hou er rekeneing mee dat de meer eenvoudige in de regel buiten het park liggen.

Accommodaties Hwange National Park

Mana Pools

 

Overzicht accommodaties Mana Pools National Park

U wilt Mana Pools National Park opnemen in uw maatwerk safari? Going Africa Safaris heeft een aantal lodges en tented camps voor u geselecteerd met de keuze van middenklasse tot zeer luxe accommodaties. Staat uw voorkeurs accommodatie er niet bij, laat het gerust weten.

Accommodaties Mana Pools National Park

Rondreis Zimbabwe – Veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari in Zimbabwe. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Zimbabwe specialist. In de regel kan er vanwege goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat u boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen