Rondreis Zambia

Op jacht naar de juiste safari?
Vraag Going Africa Safaris

Rondreis Zambia

Een rondreis door Zambia wordt vaak gemaakt door de meer ervaren safariganger. Toch wordt een rondreis in Zambia ook steeds populairder bij reizigers met minder ervaring en die voor een eerste of tweede keer van al dat fantastische wat Afrika te bieden heeft willen genieten.

Wilt u van de gebaande paden af, dan biedt Zambia uitstekende mogelijkheden om u onder te dompelen in de fraaie natuur. De tented camps en lodges zijn vaak kleinschalig. Zambia kent een perfecte infrastructuur om diverse vormen van safari’s aan te kunnen bieden. Naast de reguliere game drives zijn er ook activiteiten zoals wandelsafari’s en kanosafari’s mogelijk. Deze staan onder begeleiding van gespecialiseerde professionele gidsen welke veelal in dienst van de lodges en tented camps. Tijdens de wandelsafari’s gaat er ook een bewapende ranger mee.

Bij de meeste lodges en tented camps gaat de middag game drive na een sundowner over in een night game drive. Vooral in South Luangwa National Park biedt dit goede kansen om een luipaard te spotten. Zelf hebben we Zambia natuurlijk al meerdere keren uitgebreid bezocht. De eerste keer was al in 1997. Ruim voordat we in 2007  Going Africa Safaris zijn gestart.

Deze “Rondreis Zambia” pagina kan uw start zijn van een bijzondere ervaring in Zambia. Zambia heeft u veel te bieden en kent veel “Hidden Gems”. Het zou jammer zijn om geen gebruik te maken van ervaringen en kennis van een specialist zoals Going Africa Safaris dat is.

UW SAFARI EXPERTS
U beleeft meer dankzij onze reiservaringen.

“The only man I envy is the man who has not yet been to Africa — for he has so much to look forward to.”  Richard Mullin

 

Rondreis Zambia – Type safari

Onderstaand worden de verschillende safari vormen weergegeven welke u tijdens een Zambia rondreis kunt maken. Een combinatie van rondreis vormen is natuurlijk ook mogelijk. Going Africa Safaris is dé Zambia safari specialist en adviseert u graag verder.

Rondreis Zambia

 

Lodge fly-in safari Zambia

Een lodge rondreis in Zambia staat bijna altijd garant voor een fantastische safari beleving. Het is lang niet altijd nodig om gebruik te maken van het duurste segment om van een uitstekende kwaliteit te genieten. Een te laag budget zal echter vaak uitlopen op een teleurstelling. Met name de transferkosten spelen in Zambia ook een grote rol. Dit omdat de nationale parken ver uit elkaar liggen. Maar Zambia kent ook een kort safari seizoen van medio mei/juni tot en met medio oktober/november. Toch zijn er best wel mogelijk om een Zambia rondreis financieel aantrekkelijker te maken zonder teveel aan kwaliteit in te boeten. Going Africa Safaris informeert u hier graag over.

Voorbeeld Zambia lodge safari’s

Wandelsafari Zambia

 

Wandelsafari Zambia

Een wandelsafari spreekt de meer ervaren safariganger vaak tot de verbeelding. De wandelsafari wordt uitgevoerd door een lokale gids van de accommodatie waar u overnacht en een bewapende ranger in dienst van het nationale park. Per accommodatie zit er natuurlijk verschil in de kwaliteit van de uitvoering. De betere gidsen werken nu eenmaal vaak bij de duurdere accommodaties. Er zijn ook lodges en tented camps die van een wandelsafari hun specialisatie hebben gemaakt. Het is dus belangrijk om ons tijdens de boeking te laten weten wat uw verwachtingen zijn. Going Africa Safaris voorziet u dan van een passend aanbod. Er zijn diverse mogelijkheden om een wandelsafari te ervaren. Er zijn meerdaagse wandelsafari’s waarbij u van kamp naar kamp loopt en er zijn wandelsafari’s die als activiteit voor een dagdeel worden aangeboden.

Voorbeeld wandelsafari Zambia

groepssafari Zambia

 

Groep rondreis Zambia

Een budget vriendelijke rondreis in een groep is een mooie mogelijkheid om een land te ontdekken. Vanzelfsprekende is er vanwege de vaste route en vertrekdatums geen maatwerk mogelijk. U geniet in een kleine groep tot maximaal 12 personen van Zambia. Vaak combineert een groepsreis meerdere landen. De accommodaties waar u overnacht zijn vaak eenvoudige lodges of chalets met een ligging veelal buiten het park. Een groepsafari is vaak bedoeld als een mooie kennismaking met dit fraaie safariland. Prima om een land voor het eerste te ontdekken en uw behoefte te bepalen waarbij u er wel rekening mee moet houden dat u langere afstanden moet overbruggen.

Voorbeelden groepsafari

 

Robin Pope Safaris

 

Robin Pope Safaris

Robin Popse Safaris (RPS) is eigenaar van verschillende lodge en tented camps in Zambia, Malawi en recent ook in Mana Pools in Zimbabwe in het duurdere segment. Zowel de accommodaties, als de uitvoering van de activiteiten zijn van een hoge standaard en u krijgt echt waar voor uw geld. Het is vanwege de prijs vaak aantrekkelijk om deze accommodaties in eenzelfde reisschema te gebruiken en om zo een route te bepalen. Op deze manier zijn er uitstekende kwaliteitsroutes samen te stellen waarbij de beste wildlife gebieden worden aangedaan. RPS kent een rijke historie in de safariwereld. Het zal u tijdens deze safari’s aan niets ontbreken. Bekendheid heeft RPS vooral gekregen door de National Geographic Traveller “award winnende” meerdaagse wandelsafari.  

Voorbeeld Zambia lodge safari’s

Rondreis Zambia – Wildlife gebieden

Zambia beschikt over een groot aantal nationale parken en reservaten. Het ene wildlife gebied wordt meer bezocht en is populairder dan de andere. De meest bezochte wildlife gebieden geven onderstaand weer. Dit met het besef dat we andere fraaie gebieden hiermee tekort doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Kasanka NP, Lochinvar NP, Liuwa Plain en Nsumbe NP. Op de website van Zambia Tourism treft u nog meer informatie over diverse wildlife gebieden. Laat uw rondreis samenstellen door een Zambia maatwerk specialist.

Kafue

 

Kafue National Park

Kafue National Park is één van de grootste wildlife gebieden in Afrika en kent een grote variatie aan flora. Hierdoor is er ook een grote verscheidenheid aan fauna aanwezig, waaronder veel antilopensoorten. Dit heeft weer tot gevolg dat er ook veel roofdieren leven waaronder leeuwen, luipaarden en de cheeta. Deze laatste treft u nergens anders in Zambia aan. Onderdeel van Kafue National Park is Busanga Plains. Busanga is vanwege de gevolgen van het regenseizoen pas medio juni bezoekwaardig. 

Meer informatie over de Kafue NP

South Luangwa

 

South Luangwa National Park

South Luangwa National Park vinden we één van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika. Niet voor niets is South Luangwa het meest bezochte wildlife gebied van Zambia. Dit mede ook vanwege de goede combinatie mogelijkheid met Malawi. Het landschap van South Luangwa bestaat uit een combinatie van savannen en een aantal open vlaktes gecombineerd met fraaie bossen en lagunes. Deze pure wildernis is leefgebied van een grote verscheidenheid aan wilde dieren en vogels. Vooral de luipaard wordt veel gespot. Maar ook wilde honden en leeuwen zijn veelgeziene bewoners.

Meer informatie over South Luangwa NP

 

Lower Zambezi

 

Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park ligt in het zuiden van Zambia. Gelegen aan de Zambezi rivier ligt Lower Zambezi tegenover het beroemde Mana Pools in Zimbabwe. Vanwege de ligging aan de Zambezi rivier is Lower Zambezi net zo speciaal als Mana Pools. Op de achtergrond domineren de heuvels als natuurlijke grens. De ligging biedt de mogelijkheid om ook water activiteiten aan te bieden. Dit samen met de combinatie met wandelsafari’s en (night) game drives, maat Lower Zambezi een zeer aantrekkelijk wildlife gebied.

Meer informatie over Lower Zambezi National Park.

Luambe

 

Luambe National Park

Luambe National Park is dé ontdekking van de laatste jaren. Decenia lang is er een gebrek geweest aan bezoek. Vandaar dat dit wildlife gebied u de mogelijkheid geeft om u weer de ontdekkingsreiziger van vroeger te voelen. Vanwege het gebrek aan een accommodatie werd dit fraaie park overgeslagen. Dieren moesten dan ook weer even wennen aan de mensen die Luamba nu wel op hun verlanglijstje hebben staan. De enige accommodatie is een lodge met slechts plek voor acht gasten. Ideaal dus wanneer u in alle rust wilt genieten van de dieren.

Meer informatie Luambe NP

 

North Luangwa

 

North Luangwa National Park

North Luangwa National Park is misschien wel één van de meest spectaculaire overgebleven wildlife gebieden in Afrika. Eigenlijk mag North Luangwa National Park wel dé wildernis onder de wildernissen genoemd worden. North Luangwa National Park is een zeer afwisselend park. Waar het vroeger een nagenoeg onbereikbaar park ten noorden van South Luangwa National Park en Luambe National Park was, is North Luangwa nu meer toegankelijk. North Luangwa wordt vooral door de meer ervaren safarigangers bezocht die vooral van wandelsafari’s houden.

Meer informatie over North Luangwa NP

 

Rondreis Zambia – Accommodaties

De diverse nationale parken en reservaten kennen een grote verscheidenheid aan lodges en tented camps. Deze accommodaties kunnen zowel binnen als net buiten de parkgrenzen liggen. De ligging is in de regel mede van invloed op de uitvoering van de activiteiten. Een goede voorlichting over welke gevolgen van bepaalde keuzes of wensen voor uw voorkeurs accommodaties hebben is dus van belang. Vraag een Zambia safari specialist om samen met u de juiste keuzes te maken die aansluiten bij uw wensen.

South Luangwa

 

Overzicht accommodaties South Luangwa National Park

South Luangwa National Park staat bij een bezoek aan Zambia bijna op ieders verlanglijstje voor een maatwerk safari? Going Africa Safaris heeft selectie gemaakt van een aantal lodges en tented camps. U heeft de keuze van eenvoudige tot zeer luxe accommodaties. Staat uw voorkeur er niet bij? Geen probleem, we sturen u graag een voorstel.

Accommodaties South Luangwa NP

North Luangwa

 

Overzicht accommodaties North Luangwa National Park

North Luangwa National Park wordt niet veel bezocht en staat vooral bij de meer ervaren safariganger op het wensenlijstje om er een wandelsafari te maken. Vandaar dat er ook niet veel aansprekende accommodaties zijn. Vraag Going Africa Safaris voor uwvoorstel voor een maatwerk safari.

Accommodaties North Luangwa NP

 

Kafue

 

Overzicht accommodaties Kafue National Park

Kafue National Park staat bij veel bezoekers van Zambia op hun verlanglijstje. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest waarbij Busanga Plains ook een rol speelt. Steeds meer lodges en tented camps combineren beide gebieden in de vorm van een package. Going Africa Safaris heeft een aantal voorkeurs lodges en tented camps geselecteerd. U heeft daarbij de keuze van middenklasse tot luxe om in te passen in uw maatwerk safari.

Accommodaties Kafue NP

Lower Zambezi

 

Overzicht accommodaties Lower Zambezi National Park

U wilt Lower Zambezi National Park graag opnemen in uw maatwerk safari in Zambia? Wat ons betreft een prima keuze wanneer uw game drives wilt combineren met wandel- en kano- of bootsafari’s. Lower Zambezi NP heeft erg veel te bieden en is op veel punten vergelijkbaar met diens overbuur Mana Pools in Zimbabwe. Going Africa Safaris helpt u graag bij het samenstellen van uw maatwerksafari en heeft een aantal lodges en tented camps voor u geselecteerd met een keuze van eenvoudige tot zeer luxe accommodaties.

Accommodaties Lower Zambezi NP

Luambe

 

Overzicht accommodaties Luambe National Park

Luambe National Park is decenia lang niet of nauwelijks bezocht. Sinds enkele jaren is daar verandering in gekomen. Er is weer een lodge geopend waardoor Luambe National Park weer meer in maatwerk reisschema’s is terechtgekomen. In Luamba NP treft u dus zeker geen massa toerisme aan. U zult nauwelijks andere mensen tegen komen dan de gasten met wie u de lodge deelt. Dieren raken inmiddels ook weer meer gewend aan de game drive auto’s en sightings hoeft u dus bijna niet met andere mensen te delen.

Accommodaties Luambe NP

Rondreis Zambia – Veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari in Zambia. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Zambia specialist. In de regel kan er vanwege volume goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat uw boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen