Rondreis Tanzania

Ook op zoek naar unieke bestemmingen?
Vraag Going Africa Safaris.

Rondreis Tanzania

Waar gaat u voor? Kiest u voor de laagste prijs, het beste reisschema of voor de beste prijs/kwaliteit verhouding?

Was het altijd al goed uitkijken waar u uw Tanzania safari boekt, sinds een aantal jaren is het nog meer opletten waar u boekt. Er is helaas een strijd ontstaan om een safari zo goedkoop mogelijk in de markt te zetten. Nadat de lokale overheid van Tanzania diverse onontkoombare prijsverhogingen en belastingen heeft doorgevoerd, zijn er (lokale) aanbieders die een manier proberen te vinden om offertes toch zo laag mogelijk te houden.

Dit wordt op diverse manieren gedaan. Natuurlijk gaan vaste lasten zoals belastingen, entreegelden voor de parken, kosten voor goed onderhouden auto’s en een eerlijk loon voor de gidsen gewoon door. Om de laatste verhogingen van de lokale overheid (ongeveer 18%) enigszins te compenseren, hebben enkele (lokale) organisaties keuzes gemaakt. Helaas gaan deze keuzes ten koste van een eerlijke offerte of ten koste van een optimale safari.

Of u moet ter plekke nog voor kosten betalen welke normaal gesproken al in de offerte behoren te zitten of de route wordt minder optimaal ingevuld waardoor ter plekke bespaard wordt op entreegelden en/of brandstof. Ook vind er een besparing plaats op het onderhoud van de auto’s. Dit zijn allemaal keuzes die (in)direct invloed op de kwaliteit van uw safari en de betrouwbaarheid van een organisatie. Deze organisaties vertrouwen er op dat de onwetende reiziger hier niet van merkt.

Going Africa Safaris is niet zelf in Tanzania gevestigd is. We werken wel samen met een zeer betrouwbare lokale partner die eerlijkheid, kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt en toch ook op een eerlijke manier concurrerende prijzen kan bieden. Lokale kennis is een vereiste om het kaf van het koren te kunnen onderscheiden en vaak worden appels met peren vergelijken.

Stel u zelf de volgende vragen.

  • Wilt u ter plekke nog moeten betalen voor maaltijden terwijl het direct opnemen in de offerte goedkoper is en u op de meeste plekken niet zomaar even ergens anders kunt eten?
  • Wilt u eerst een half uur of meer moeten rijden om aan een game drive te beginnen of om weer eerder terug te moeten komen bij uw accommodatie? Besef dat u de mooiste momenten (licht) mist waarop dieren het meest actief zijn.
  • Wilt u het risico verhogen om met pech onderweg te komen te staan vanwege minder onderhoud aan de auto? U verliest waardevolle tijd.
  • Wilt u in kilometers beperkt zijn omdat er wordt gelet op een maximaal aantal kilometers op game drive? 

Goed om te weten wanneer u bij Going Africa Safaris boekt: 

  1. Op de transferdag van Arusha naar bijvoorbeeld Lake Manyara, maakt u een onbeperkte gamedrive in Lake Manyara NP voordat u laat in de middag naar de accommodatie gaat.
  2. Op de transferdag van Lake Manyara naar Serengeti, wordt er niet vertraagt (om kosten uit te sparen) alvorens bij Naabi Gate Serengeti binnen te gaan. Er wordt meteen een game drive gemaakt in Serengeti NP terwijl naar de geboekte accommodatie wordt gereden.
  3. Terwijl u in de Serengeti verblijft, volgen we door de accommodatiekeuze de migratie naar het zuiden, westen, noorden en midden. Volle dagen op game drive zijn meer regel dan uitzondering. 
  4. Op de transferdag naar Tarangire maakt u na aankomst in het park meteen een gamedrive voordat u in de late namiddag naar de accommodatie wordt gebracht
  5. Game drives zijn onbeperkt en naar uw wens in te vullen.
  6. Alle maaltijden op safari zijn ook bij de offerte inbegrepen. Geen verborgen kosten ter plekke.

Going Africa Safaris helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes.

 

GOING AFRICA SAFARIS
UW SAFARI EXPERTS
U beleeft meer dankzij onze reiservaringen.

“The only man I envy is the man who has not yet been to Africa — for he has so much to look forward to.”  Richard Mullin.

Rondreis Tanzania – Type safari’s

Onderstaand geven we de rondreis vormen weer welke u tijdens een Tanzania rondreis kunt maken. Een combinatie van rondreis vormen is vanzelfsprekend ook mogelijk. Laat u adviseren door Going Africa Safaris, dé Tanzania rondreis specialist.

rondreis Tanzania

 

Lodge rondreis

Een lodge rondreis in Tanzania hoeft lang niet altijd voor de hoofdprijs gemaakt te worden. Een juiste keuze van accommodaties in of direct nabij een wildlife gebied is wel belangrijk. De mate van luxe van de accommodatie is niet van doorslaggevend belang voor een betere widllife beleving. Er zijn echter factoren die wel in het voordeel spreken van een betere beleving. Een lodge rondreis in het noorden van Tanzania staat onder begeleiding van een gids die u de gehele reis begeleid. U deelt tijdens de safari de auto (ook tijdens de activiteiten) niet met reizigers anders dan uw eigen gezin, familie of groep vrienden. In het zuiden van Tanzania is dit anders geregeld. Daar deelt u tijdens de activiteiten in de regel wel de auto met andere gasten van de betreffende accommodatie.

Voorbeeld Tanzania lodge rondreis

prive kampeersafari


 

Privé kampeer rondreis

Voor een meer avontuurlijke rondreis, kiest u voor een privé kampeer rondreis. U reist dan met een eigen gids en assistent gids/kok door de noordelijke parken van Tanzania. De assistent gids zet de voor u op en breekt deze ook weer af. In de Serengeti maken we op verzoek gebruik van speciale campsites in de bush. Een andere optie is dat u op de grbruikelijke public campsites overnacht. Bij andere wildlife gebieden wordt het meestgebruik gemaakt van een campsite bij een accommodatie. Deze rondreis vorm is veel goedkoper dan de lodge rondreis terwijl u natuurlijk wel in dezelfde gebieden de game drives maakt.

Voorbeeld privé kampeer rondreis Tanzania

lodge safari groep

 

Lodge rondreis (groep)

Tijdens een lodge rondreis in een kleine groep in Tanzania overnacht in middenklasse accommodaties in of nabij de noordelijke parken. Deze vorm van rondreizen wordt vanwege de prijs steeds populairder. Veel  mensen ervaren dit als een mooie en leuke eerste kennismaking met een rondreis in Tanzania. Het minimale en maximale aantal deelnemers is afhankelijk van welke groepsrondreis u kiest. Zo zijn er ook rondreizen die gegarandeerd vertrekken bij 1 boeking. De route en  accommodaties liggen vast. Verder maatwerk is dus alleen voorafgaande of na de rondreis mogelijk.

Voorbeelden Lodge safari in een groep 

 

Ways safaris

 

Wayo Africa Safaris

WAYO Africa Safaris en Green Camps krijgt van ons de welverdiende speciale aandacht. WAYO Africa maakt het mogelijk om fantastische safari- en excursiemogelijkheden aan te bieden. Een terugkerende die we ontvangen is, “We willen graag naar het noorden van Tanzania, maar niet naar de drukte”. We hebben de oplossing via WAYO en diens Green camps in Lake Manyara en de Serengeti liggen op bijzondere plekken. Ook is er de mogelijkheid om in de Serengeti een avontuurlijke wandelsafari te boeken. U bent dan weg van het massatoerisme en nog reist ook nog erg duurzaam.   

WAYO Africa Safaris

Rondreis Tanzania

wandelsafari ruaha

 

Wandelsafari Ruaha NP

Bent u die “Africa lover” of romantische avonturier die met hartstocht en  bravoure wil genieten van een ultiem wandelavontuur in de afgelegen gebieden van Ruaha NP? We maken het mogelijk om te genieten van een volle week vol avontuur in de verre uithoeken van Ruaha National Park. Een “must do” voor degenen die een allround bush-experience wil ervaren. Op een intieme manier verkent u de bush van Ruaha National Park via diverse wandelsafari’s en game drives. Dit is dé ultieme manier om één ​​van de meest afgelegen gebieden van Afrika te leren kennen.

Wandelsafari Ruaha National Park  

 

Rondreis Tanzania – Wildlife gebieden

Een groot deel van het grondgebied van Tanzania is gereserveerd voor wildlifegebieden. De meest bezochte en mooiste wildlifegebieden in Tanzania worden onderstaand weergegeven. Laat uw route samenstellen door een Tanzania maatwerk specialist.

Arusha NP

 

Arusha National Park

Het kliene Arusha National Park bezit toch opmerkelijk veel bezienswaardigheden. Arusha National Park ligt dicht bij Arusha stad en beschikt over een kleine krater, verschillende kratermeren en een regenwoud en een acaciabos. Vanuit het park kunt u op heldere dagen Mount Kilimanjaro en Mount Meru prachtig zien. De bekendste inwoners zijn de black and white Colobus monkeys. Verder leven er buffels, giraffen en diverse antilopensoorten en kleinere roofdieren. Arusha National Park leent zich uitstekend om een dagje te acclimatiseren na aankomst met uw intercontinentale vlucht. Voornaamste activiteiten zijn game drives en een wandeling naar de waterval.

Meer informatie over Arusha National Park

 

 

Lake Manyara

 

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligt op ongeveer twee uur rijden van Arusha en tussen de rotsformaties van de Great Rift Valley en Lake Manyara. Bij het binnen rijden van het park wordt u ontvangen door een bos dat op een tropisch regenwoud lijkt. De eeuwenoude bomen en  waterloopjes, de bavianen en blue monkeys vormen de poort naar de open vlaktes, moerassen en het meer. Voornaamste dieren die hier leven zijn olifanten, buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en veel andere antilopensoorten en kleine dieren. Met iets meer geluk spot u hier ook de boomklimmende leeuwen. Lake Manyara National Park is ook thuis van hoge vogeldiversiteit.

Meer informatie over Lake Manyara National Park

 

 

Tarangire

 

Tarangire National Park

De bekendste landschappelijke elementen van Tarangire National Park zijn in het noorden de beroemde baobabbomen en in het zuiden het moerasgebied. Tarangire verschilt daarmee van de andere parken en heeft een geheel eigen karakter. Vooral in de drogere seizoen is het moerasgebied een aanrader omdat de dieren hier zich dan verzamelen. In de periode tussen juni en november trekken grote kuddes olifanten, wildebeesten, zebra’s, gazellen en antilopen van de droge steppe naar het zuiden van Tarangire voor vers en verkoelend water. Verder heeft u goede kans om leeuwen, luipaarden, en andere roofdieren te zien.

Meer informatie over Tarangire National Park.

Ngorongoro Crater

 

Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Crater is ‘s-werelds grootste nog intact zijnde krater en is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area waaronder ook Ndutu wildlife area behoort. Omdat dit gebied geen nationaal park is, leven dieren en mensen (zoals de authentieke Masai en Hadzabe) nog gezamenlijk met elkaar. Het gebied is onderdeel van het Serengeti ecosysteem en is één van ‘s-werelds grootste natuurspektakels. Vanaf de kraterrand heeft u uitzicht over dit imponerende amfitheater met een adembenemende schoonheid.

Meer informatie over de Ngorongoro Crater

 

Serengeti

 

Serengeti National Park

Het beroemdste wildlifegebied ter wereld is misschien wel de Serengeti. De Sergenti is eigenaar van de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en behoort tot één van de  meest complexe en onaangetaste ecosystemen. Serengeti betekent in de Masai taal “eindeloze vlakte”. U zult zien dat deze naam volledig past bij de werkelijkheid. Jaarlijks verplaatsen zich ongeveer anderhalf miljoen hoefdieren (gnoes, zebra’s en gazelles) over deze vlaktes. Een jaarlijks terugkerend fenimeen waar vanuit de zuidelijke savannen, de wildebeesten op zoek gaan naar het verse gras in de noorderlijke delen en de Masai Mara in Kenia.

Meer informatie over Serengeti National Park

 

 

Saadani

 

Saadani National Park

Saadani National Park is het jongste nationale park van Tanzania en ligt aan de Indische Oceaan en in de schaduw van Zanzibar en ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Dar es Salaam. Saadani National Park is qua grootte vergelijkbaar met het IJsselmeer. Een combinatie van strand, rimboe, vlaktes en rivier zijn de bijzondere kenmerken die je nergens anders in Oost Afrika aantreft. Saadani National Park is een prima bestemming voor degene die Tanzania en de bekendere parken al vaker heeft bezocht en bijvoorbeeld ook Zanzibar te druk vinden voor een strandvakantie. Saadani National Park is een uniek en goed alternatief.

Meer informatie over Saadani National Park.

Selous


 

Selous Game Reserve

Selous Game Reserve is quaa oppervlakte groter dan Zwitserland en vier keer groter dan de Serengeti. Daarmee is het ’t grootste beschermde wildlife gebied van Afrika. Er zijn nog steeds gebieden waarvan verwacht mag worden dat er nog geen voetstappen van de mens zijn gezet. Selous is vernoemd naar de Britse ontdekkingreiziger natuurbeschermer Frederick Courteney Selous. Het magische en ongerepte Selous Game Reserve is een reservaat met diverse landschappen. De Rufiji en Ruaha rivieren met rotspartijen, de meren, savannen, bossen en de hete waterbronnen (Maji Moto) vormen daar een onderdeel van.

Meer informatie over Selous Game Reserve

 

Ruaha


 

Ruaha National Park

Ruaha National Park ligt tussen de Njombe River en de Ruaha River in Centraal Zuidelijk Tanzania en ligt daarmee in een uniek stukje Afrika. In 1910 is Ruaha National Park uitgeroepen tot beschermd wildlife gebied. Ruaha National Park was gedurende lange tijd nauwelijks bereikbaar. Hierdoor beschikt het nog steeds over een ongerept en ruig uiterlijk. Ruaha ligt in een ecologische overgangszone waardoor er hier flora en fauna van zuidelijk en noordelijk Afrika voor komt. In het droge seizoen vormt de Ruaha River een belangrijke levensader voor de dieren. In dit nog mionder bezochte park wisselen bergketens, ravijnen, rivieren en uitgestrekte vlaktes wisselen elkaar af.

Meer informatie over Ruaha National Park

Katavi


 

Katavi National Park

Katavi National Park is misschien wel één van de toeristische ontdekkingen van de laatste jaren en wordt vanwege de ligging nog maar erg weinig bezocht. Een ultieme en avontuurlijke safari kan hier nog gegarandeerd worden. Katavi National Park is qua grootte het vierde park van Tanzania en het weinige bezoek zorgt er voor dat het ’t meest ongerept van alle andere parken is. Een goede periode om Katavi te bezoeken is de periode van juli tot oktober. Het park bestaat uit prachtige bossen, meren en vlaktes en het wild is hier in grote hoeveelheden te vinden. Olifanten, duizenden buffels, leeuwen, luipaarden, antilopen, zebra’s en giraffes zijn er slechts een paar van.

Meer informatie over Katavi National Park

Mikumi 

Mikumi National Park

Mikumi National Park wordt in het noorden door de Uluguru Mountains en in het zuidoosten door de Rubeho Mountains omringd en beschikt over mooie vlaktes. Mikumi National Park is het nationale park dat het meest dichtbij Dar-es-Salaam ligt. Er leven onder andere olifanten, giraffen, buffels, zebra’s, elanden, wildebeesten en leeuwen. Verder leven er ongeveer 380 vogelsoorten. Het noordelijke en zuidelijke deel wordt gescheiden door een asfalt weg die het zuiden van Tanzania met de kust verbind. Een transfer over de weg vanaf vanaf Dar es Salaam duurt ongeveer vier uur.

Informatie over Mikumi National Park

Mahale
 

Mahale National Park

Mahale National Park bezoekt u met name om een tracking naar de chimpansees te ondernemen. Een bijzondere combinatie van Lake Tanganyika’s helder blauwe water met de witte zandstranden, de hoge bergen en de dieren maken van Mahale National Park een bijzondere bestemming. Inspannende zoektochten naar de chimpansees worden afgewisseld met heerlijke relaxmomenten aan het strand van Lake Tanganyika. Een minimaal verblijf van drie nachten bevelen we aan. Uw geluk om de chimpansees te vinden kunt u dan minimaal tweemaal beproeven.

Informatie over Mahale Game Reserve

 

Udzungwa
 

Udzungwa Mountain National Park

Ten westen van Dar es Salaam ligt Udzungwa Mountains National Park. Udzungwa biedt de bezoeker een kans om diverse trails te lopen en om er diverse soorten primaten en bedreigde diersoorten te zien. Dit prachtige Afrikaans regenwoud beschikt over vijf trails, met ieder een eigen moeilijkheidsgraad. Tijdens de hikes krijgt u de mooiste plekjes van Udzungwa Mountains te zien. U ontdekt via kronkelende en avontuurlijke paden  prachtige watervallen en geniet van de fraaie vergezichten.

Informatie over Udzungwa Mountain National Park

 

Rondreis Tanzania – Veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari in Tanzania. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Tanzania specialist. In de regel kan er vanwege goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat u boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen