Rondreis Namibië

Op zoek naar uw volgende reisbestemming?
Vraag Going Africa Safaris.

Rondreis Namibië

Een rondreis of selfdrive door Namibië is erg populair geworden. Dit unieke land met ultieme mogelijkheden spreekt veel mensen aan die voor de eerste keer naar Afrika willen. Dat is ook niet voor niets. Ondanks de drogere gebieden, is Namibië landschappelijk een fantastisch land om te bezoeken. De ruige en soms desolate gebieden zijn voorzien van prachtige kleurschakeringen en zijn mogelijk de basis voor één van uw mooiste reiservaringen.

Het dunbevolkte Namibië en de landschappen zijn ongerept en eindeloos met de blauwe Antarctische Oceaan als naaste buur met als scheidingslijn de mooi gekleurde prachtige duinen. Alles bijelkaar vormen ze misschien wel een spookachtig natuurwonder. Geen ander land als Namibië beschikt over een dergelijke kleurschakering in het landschap dat zo contrasteerd tegen de vaak blauwe hemel en waar bergen ruig afsteken in dit fantastische landschap.

De duinen nemen gedurende dag steeds weer andere kleuren aan. We kunnen geen andere plek bedenken waar  vlaktes, bergen, woestijngebieden, duinen en water zo adembenemend met elkaar contrasteren. De liefhebber van het dierenleven, de natuur en de vergezichten komt niets tekort. Ook voor de vogelaar en hiker is Namibië perfect om te bezoeken. Ondanks dat andere naburige landen Namibië, qua wildlife, wel overtreffen, is Namibië voor een eerste kennismaking perfect. Etosha National Park ontbreekt nauwelijks in een reisschema.

Deze “rondreis Namibië” pagina kan uw start zijn van een bijzondere ervaring in Namibië. 

GOINGAFRICA SAFARIS
UW SAFARI EXPERTS

U beleeft meer dankzij onze reiservaringen.

“The only man I envy is the man who has not yet been to Africa — for he has so much to look forward to.”  Richard Mullin

 

Rondreis Namibië – Type safari

Onderstaand geven we de rondreis vormen weer welke u tijdens uw bezoek aan Namibië kunt maken. Een combinatie van verschillende rondreis vormen is natuurlijk ook mogelijk. Laat u adviseren door Going Africa Safaris, dé Namibië rondreis specialist.

rondreis Namibië

 

Self drive Namibië

Een self drive kan op basis van kamperen of overnachten in accommodaties gemaakt worden. Een combinatie van beide vormen is ook mogelijk. Zeker bij een self drive die qua aantal dagen wat langer duurt, ontstaat soms  de behoefte om even weer in een echt bed te liggen. Namibië is een groot land en er moeten vaak langere afstanden overbrugt worden. Bij het privé samenstellen van een route wordt dit nog wel eens vergeten en rijden in het donker wordt afgeraden. U reist toch naar de hoogtepunten om er ook te kunnen genieten. Calculeer dus voldoende tijd in voor zowel uw transfer als uw verblijf om dit ook mogelijk te maken.

Voorbeeld self drive Namibië

lodge safari

 

Lodge safari Namibië

Het is mogelijk om via een self drive optie van een lodge safari in Namibië te genieten. Ook is het mogelijk om Namibië via een zogenaamde guided lodge safari te ontdekken. Dit kan zowel privé als in een groep. Samen met de lokale gids bezoekt u de hoogtepunten van Namibië en ontvangt u onderweg meer uitleg over deze hoogtepunten.  De accommodatie’s beschikken in veel gevallen ook over eigen gidsen die de activiteiten uitgevoeren. Dat is ook een meerwaarde vanwege een betere informatie voorziening en kennis over de lokale omstandigheden.

Voorbeeld lodge safari Namibië

 

prive kampeersafari

 

Privé kampeersafari Namibië

Heeft u niet de behoefte om zelf te rijden of in een groep een rondreis in Namibië te ondernemen? Geen probleem. We hebben een leuke oplossing in de vorm van een privé kampeersafari in Namibië. Met een gids ontdekt u, samen met uw gezin of vriendegroep, de hoogtepunten van Namibië waarbij u in luxe en-suite tenten overnacht. Minder luxe is ook mogelijk, u overnacht dan in kleinere koepeltenten. De tenten worden voor u opgezet en weer afgebroken. We adviseren u vanwege beschikbaarheid van gidsen, auto’s en campsites om op tijd te boeken.

Voorbeelden privé kampeersafari’s 

groepsreizen Namibië

 

Groepsreizen Namibië

Ontdek in een kleine internationale groep Namibië. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit mooie land via een kampeer- of geaccommodeerde rondreis te bezoeken. De internationale groepen bestaan uit maximaal 12 personen, de route staat vast en er zijn vaste vertrekdatums. Veel van deze groepsreizen bezoeken ook naburige landen. Denk bijvoorbeeld aan Zuid-Afrika of Botswana en met een begin of een einde bij de Victoria Watervallen. Going Africa Safaris selecteerde slechts enkele groepsreizen voor u. Er zijn echter veel meer mogelijkheden. Geef uw wensen door en laat u goed informeren.

Groepsreizen Namibië

Namibie safari

Namibie autohuur

 

Autohuur Namibië

Wilt u van optimale vrijheid genieten en regelt u liever ook de gehele route zelf? Going Africa Safaris biedt u graag alleen de autohuur aan.  Het regelen van de campsites of accommodaties neemt vaak veel tijd in beslag. Omdat u dit werk ons uit handen neemt, is het mogelijk dat u een korting van 5% tot 10% op de huur van de auto kunt krijgen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de duur van de autohuur en het type auto (alleen maar 4×4).

Meer informatie over Autohuur Namibië

Rondreis Namibië – Hoogtepunten

 

De diversiteit die Namibië kan bieden, leent zich uitstekend voor uiteenlopende activiteiten zoals wandeltochten, het bezoeken van lokale bevolking, vissen, dieren spotten of het maken van boottochten in de Delta’s. Populaire hoogtepunten in Namibië zijn onder andere; Sossusvlei, Dead Vlei, Duin-45, Etosha National Park, Fish River Canyon, Himba stam, Spitzkoppe, Epupa Falls en Klein Aus Vista. Er zijn echter nog veel meer hoogtepunten die het bezoeken meer dan waard zijn.

Onderstaand een aantal van deze hoogtepunten. Laat uw route samenstellen door een Namibië maatwerk specialist.

Etosha NP

 

Etosha National Park

Etosha National Park is één van de grootste en bekendere nationale parken in Zuidelijk Afrika. Etosha betekent ‘grote witte plek’ ofwel ‘grote zoutpan’. De zoutpan bedekt ongeveer een kwart van het park. In het regenseizoen vormt de zoutpan zich om tot een groot meer. Flamingo’s  worden hierdoor aangetrokken. Etosha NP beschikt verder over een groot savanne landschap in combinatie met Mopane woodland. De diverse waterholes voorzien de dieren in het droge seizoen van water. Etosha NP is vanwege het goede wegennet eenvoudig voor self drivers te bezoeken. Wel wordt een 4×4 geadviseerd.

Meer informatie over Etosha National Park

 

Sossusvlei

 

Sossusvlei

Naast Etosha NP is Sossuvlei misschien het populairste hoogtepunt van Namibië. Welke route u ook door Namibië neemt, Sossuvlei maakt bijna altijd onderdeel uit van het reisschema.
Sossusvlei ligt in het hart van de Namib-woestijn en wordt omgeven door enorme rode zandduinen. Sommige daarvan zijn meer dan 300 meter hoog. De duinen zijn daarmee de hoogste zandduinen ter wereld. In het regenseizoen kan er in dit erg droge gebied vanwege de regens een laag water op de klei-pan vormen. De geschiedenis leert ons echter dat dit niet jaarlijks voorkomt.

Meer informatie over Sossusvlei

 

Duin 45

 

Duin 45

Een meer toepasselijke naam voor deze duin bestaat er niet. Gelegen vlak langs de hoofdweg richting Sossusvlei en Deadvlei, is Duin 45, met een hoogte van 170 meter, op 45 kilometer van de gate te vinden. Mede daarom is Duin 45 populair geworden. In de omgeving zijn er hogere duinen te vinden. Deze duinen zijn echter moeilijker bereikbaar of liggen op verboden terrein. De steile beklimming van Duin 45 wordt wisselend ervaren. De meeste mensen bezoeken en beklimmen Duin 45 in de vroege ochtend. Ze zijn dan getuige van de zonsopkomst. Het is niet de hoogte van Duin 45, maar het mulle zand en de smalle zandrug waarover je moet klimmen, die het beklimmen bemoeilijken.

Meer informatie over Duin 45.

Deadvlei

 

Deadvlei

Deadvlei ligt in de Namib Woestijn. Vanaf de gate ligt Deadvlei vlak voordat u Sossusvlei bereikt. Deze bijzondere en magische (zout)pan wordt ingesloten door fraaie hoge zandduinen. Volg de weg langs Duin 45 richting Sossusvlei. Aan het einde van de asfalt weg is een 4×4 noodzakelijk om verder te rijden. Durft u zelf niet om door het diepe zand te rijden? Er is een parkeerplaats waarvandaan u een transfer kunt nemen om verder naar Deadvlei te rijden. De meeste self drivers durven het echter aan om zelf de avontuurlijke route naar Deadvlei en Sossusvlei te rijden. U heeft dan ook de tijd aan uw zelf.  Bij de eerstvolgende parkeerplaats brengt een korte wandeling u naar Deadvlei. Bezoek Deadvlei niet te vroeg. De omliggende duien houden de opkomende zon dan nog tegen.

Meer informatie over Deadvlei

Fish River Canyon

 

Fish River Canyon

Fish River Canyon mag bij een bezoek aan het zuiden van Namibië natuurlijk niet ontbreken. Met een diepte van 550 meter en een lengte van 161 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste canyon van Afrika en beschikt over weinig vegetatie. Zebra’s en diverse soorten antilopen leven hier, maar worden zelden gezien. De voornaamste elementen van Fish River Canyon zijn zwarte kalksteen en zandsteen terwijl Fish River ook prominent aanwezig is.

Meer informatie over Fish River Canyon

 

himba

 

Himba

De Ovahimba of Himba bevolkingsgroep leeft oorspronkelijk in het noordwesten van Namibië in een groot deel in de Kunene regio. De Kunene regio staat ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland. Een bezoek aan de Himba in de Opuwo omgeving is eenvoudig te regelen. Opuwo kan ook uitstekend als tussenstop gebruikt worden voor een bezoek aan de Kunene of Kaokoveld regio of voor uw reis verder naar Etosha of naar de Twyfelfontein regio. De nomadische Himba stam trekt rond in de eerder genoemde regio en is nauw verwant aan de Ovezamba en de Herero bevolking welke ook nagenoeg dezelfde taal spreken.

Meer informatie over de Himba bevolking.

 

Giants Playground

 

Giants Playground

In het zuiden van Namibië ligt, op 5 kilometer afstand van het kokerbomenwoud, Giants Playground. Een combinatie bezoek aan beide hoogtepunten is dus eenvoudige te maken tijdens uw route van Mariental naar Fish River Canyon. U dient wel op te passen dat u optijd, vóór het donker, in Fish River Canyon arriveert. Een kort bezoek aan Giants Playground geeft echter al een goed beeld van dit bijzondere fenomeen. De naam Giants Playground zal u niet verbazen. Het is inderdaad zo dat het lijkt alsof rotsformaties met de hulp van reuzenhanden zijn ontstaan. Het gevoel dat u in een blokkendoos van reuzen bent terechtgekomen zal u niet verbazen.

Meer informatie over Giants Playground

Klein Aus Vista

 

Klein Aus Vista

Het gebied rondom Klein Aus Vista hebben we als een droom ervaren tijdens onze studiereis door Namibië. Daarbij sprong vooral het romantische Eagles Nest er in positieve zin uit. Van deze accommodatie, gelegen in een woestijnachtige omgeving, hebben we genoten. In de omgeving zijn prachtige dag(deel) excursies te maken of kunt u eenvoudig één van de hiking trails afleggen. Er zijn zware en minder zware trails. Klein Aus Vista ligt in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park. Het gouden licht vanuit een chalet, met een ligging tegen een rotsachtige berghelling, is fantastsich. Geniet van de ruige en natuurlijke omgeving met uitzicht over de eindeloze woestijn.

Meer informatie over Klien Aus Vista

Spitzkoppe

 

Spitzkoppe

De Matterhorn van Namibië, zo wordt Spitzkoppe ook wel genoemd! De hoge granieten rotsen steken met 1728 meter indrukwekkend boven de zeespiegel uit tegen de platte woestijnomgeving. Vanuit Swakopmund is Spitzkoppe eenvoudig te bereiken. Eventueel kan Spitzkoppe nog als dagexcursie vanuit de kustplaats bezocht worden. Voor de avontuurlijke kampeerder is Spitzkoppe een paradijs met mooie wandelmogelijkheden. Na aankomst en inschrijving bij de gate kiest u zelf een kampeerplek uit. Voor de mooiste plekjes moet u dus op tijd zijn. De voorzieningen zijn eenvoudig of ontbreken. Slechts enkele campsites beschikken over een voorziening zoals een toilet, douches en barbeque plek. Zorg dat u voldoende water meeneemt! Spitzkoppe is een ideale tussenstop enroute van Swakopmund naar Brandberg.

Meer informatie over Spitzkoppe

Epupa Falls


 

Epupa Falls

In het uiterste noorden van Namibië aan de grens met Angola ligt Epupa Falls. U bereikt Epupa Falls vanaf Opuwo via een avontuurlijke route door Kaokoland (Kaokoveld). Daarmee reist u door één van de meest ongerepte en ontoegankelijke gebieden van Namibië. De Kunene River is de landsgrens tussen Namibië en Angola met de Epupa Falls als interessant hoogtepunt. Epupa Falls is gelegen in een fraai landschap voorzien van palmbomen langs de rivier en met de Himba in het achterland. Epupa Falls bestaat uit een serie van kleine watervallen. Tezamen verspreid over een lengte van 1,5 kilometer. De gemiddelde hoogte van Epupa Falls is 60 meter. Waar de directe omgeving in het droge seizoen erg droog is, hangt er in de nattere maanden, en kort daarna, een zeer vochtige damp.

Meer informatie over Epupa Falls

Rondreis Namibië – Veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari of self drive in Namibië. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Namibië specialist. In de regel kan er vanwege volume goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat u boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen