Rondreis Malawi

Genieten van wildlife, cultuur en strand?
Vraag Going Africa Safaris.

Rondreis Malawi

Een erg bekende safari bestemming is Malawi nog niet. Maar dit is snel aan het veranderen. Zeker nu ook African Parks hard met de herintroductie van olifanten, leeuwen, neushoorns en cheeta’s in diverse parken bezig is. Vooralsnog lijkt dit succesvol te gaan. Dieren laten zich nog niet in enorme aantallen zien zoals in andere populaire parken in andere landen. Maar toch.

Vaak gaat het ook niet om de aantallen, maar op de beleving en de omstandigheden waar je bijzondere dieren ziet. Veelal deelt u bijzondere momenten ook met veel minder andere toeristen. Dus niet een grote hoeveelheid auto’s om bijvoorbeeld een kill. Iets waar juist de meer ervaren safariganger meer behoefte aan heeft. Kwaliteit voor kwantiteit. Malawi is echter ook uitstekend voor degegene die nog minder verwend is. Er is genoeg afwisseling om een mooie rondreis in Malawi samen te stellen.

Malawi is voor veel mensen ook een uitstekende mogelijkheid om een combinatie te maken met bijvoorbeeld South Luangwa National Park in Zambia. South Luangwa National Park is in het reisschema dan de wildlife bestemming en Malawi dient dan in de meeste gevallen als strandbestemming.

Malawi biedt aan vogelaars ook uitstekende mogelijkheden. Vogelaars kiezen er vaak voor om hun kansen te benutten door in het laagseizoen te reizen. Deze “rondreis Malawi” pagina kan ook uw start zijn van een bijzondere Malawi ervaring. 

 

GOING AFRICA SAFARIS
UW SAFARI EXPERTS
U beleeft meer dankzij onze reiservaringen.

“The only man I envy is the man who has not yet been to Africa — for he has so much to look forward to.”  Richard Mullin

 

Rondreis Malawi – Type safari

Welke rondreis vormen kunnen we in Malawi aanbieden. In de meeste gevallen gebruiken we onze kennis om via maatwerk een volledig naar uw wens ingevulde rondreis samen te stellen. In de meeste gevallen is dit op basis van accommodaties waarbij u de keuze heeft om zelf of met een gids rond te reizen. In het hogere segment bieden we Robin Pope Safaris aan met een uitstekende kwaliteit. Een combinatie met het buurland Zambia ligt vaak voor de hand wanneer wildlife een prominentere rol moet krijgen.
Ook is er de mogelijkheid van een rondreis in een groep. Let wel op dat het reisschema dan vaak gehaaster is en er nauwelijks groepsreizen zijn die alleen Malawi bezoeken. Laat u adviseren door Going Africa Safaris, dé Malawi safari specialist.

Rondreis Malawi

 

Lodge fly-in safari

Vaak wordt een rondreis in Malawi gecombineerd met een wildlife experience in South Luangwa in Zambia. Ook kan er voor worden gekomen om langer in Malawi te blijven om zowel het noorden als het zuiden van Malawi te bezoeken. Vanwege het benodigde aantal dagen wordt een combinatie van beide bovenstaande mogelijkheden nauwelijks gemaakt. De transfers vinden in de meeste gevallen per auto plaats. In sommige gevallen is een transfer per vlucht noodzakelijk. Dit geldt ook wanneer er een bepaalde strandbestemming wordt opgenomen. Via een maatwerk voorstel kan Going Africa Safaris u aangeven op welke manier u het best uw wensen kunt opnemen in uw maatwerk reisschema.

Voorbeeld Malawi lodge safari’s

 

Robin Pope Safaris

 

Robin Pope Safaris

Wilt u wat luxer van Malawi, maar ook South Luangwa NP in Zambia genieten, dan is Robin Popse Safaris (RPS) een uitstekende keuze.  Zowel de accommodaties in Malawi als Zambia bieden een hoge standaard in de uitvoering van hun activiteiten. U krijgt echt waar voor uw geld. Er zijn diverse kwaliteitsroutes samen te stellen. Allemaal afgestemd op uw wensen. U geniet van de beste wildlife gebieden in beide landen met accommodaties met een uitstekende ligging. In de wereld van de safari industrie heef RPS  een rijke historie in het hogere segment. Populaire routes zijn waar Malawi met Zambia wordt gecombineerd. Tijdens deze safari’s zal het u aan niets ontbreken.

Voorbeeld safari’s Robin Pope Safaris

 

malawi self drive

 

4×4 Malawi self drive

Going Africa Safaris maakt het mogelijk om ook per self drive Malawi te ontdekken. Daarbij heeft u twee keuzes. De eerste is dat u inderdaad het vooraf geboekte reisschema zelf rijdt met een gehuurde auto. Voor mensen is dit net het extra stukje avontuur wat ze vragen. Nadeel om niet met een gids op pad te gaan, is dat het u in de regel ontbreekt aan kennis over het land, de gebieden, de cultuur en de afstanden en omstandigheden van de wegen. Deze meerwaarde kan één van de redenen zijn om te kiezen om samen met een gids Malawi te ontdekken. Wel iets minder het gevoel van zelf rijden, maar u verlaat Malawi met veel meer kennis. De keuze is aan u op het moment van boeken.
In de meeste gevallen maken we gebruik van accommodaties. Slechts een enkele lokale partij biedt een auto aan van een juiste kwaliteit met goede kampeerequipment om een self drive in kampeervorm te doen.

Voorbeeld reis van een Malawi self drive

 

groepssafari

 

Groepsafari Malawi

De meeste groepssafari combineren Malawi met andere aangrenzende landen, zoals bijvoorbeeld Zambia. In een kleine groep tot maximaal 12 personen geniet u dan van Malawi. U overnacht tijdens deze groepsreizen in eenvoudige lodges of chalets welke vaak net buiten het park liggen. De groepsafari hebben vaak een internationaal gezelschap en zijn vaak een mooie eerste kennismaking met dit fraaie safariland. Prima dus om een land voor het eerst te ontdekken en uw behoefte te bepalen. Hou er wel rekening dat vaak langere afstanden moet overbruggen, de ligging van accommodaties en de uitvoering van activiteiten minder optimaal zijn en de route vaak wat gehaaster is. Typische kenmerken van een rondreis in een groep dus.

Voorbeelden groepssafari

 

Rondreis Malawi – Hoogtepunten

Relatief gezien beschikt Malawi over veel beschermde wildlife gebieden. Voor een land als Malawi is het aantal eigenlijk ongekend hoog. Zeker omdat Malawi niet beschik over een rijke safari historie. De belangrijkste wildlife gebieden beschikken over een mooie diversiteit aan (roof)dieren. In andere beschermde gebieden is deze verscheidenheid aan dieren minder groot. In deze parken gaat het vaak meer om de beleving van het gebied en de andere vorm van activiteiten die er mogelijk zijn. Vanwege het ontbreken van roofdieren, zijn dan meer actievere activiteiten zoals wandelen, hiken of mountain biken mogelijk. Laat uw route samenstellen door een Malawi maatwerk specialist.

Lake Malawi

 

Lake Malawi

Lake Malawi wordt door velen ook wel aangemerkt als de parel van Malawi. De ademende en laidback atmosfeer zijn kenmerkend voor dit grote inlandse meer. Sfeervolle eilandjes, idyllische zandstranden, het azuur blauwe water en de kleine baaitjes voorzien van palmbomen spreekt veel mensen tot de verbeelding. Lake Malawi is langs grote delen van de oever omzoomd door authentieke (vissers)dorpjes. Het lijkt of de tijd er stil heeft gestaan. De meest populaire toeristengebieden zijn Nkhata Bay, Monkey Bay en Cape Maclear.

Meer informatie over de Lake Malawi

 

Liwonde NP

 

Liwonde National Park

Het relatief kleine Liwonde National Park is wel één van de meest aansprekende en mooiste nationale parken van Malawi. De belangrijkste levensbron voor de dieren in Liwonde National Park is Shire River. De met riet en palmbomen begroeide oevers van de Shire River geven het geheel een zeer kenmerkend karakter. Liwonde National Park is eenvoudig te combineren met een bezoek aan Lake Malawi en mag eigenlijk niet in uw reisschema ontbreken wanneer u ook wildlife op uw wensenlijstje heeft staan. 

Meer informatie over Liwonde National Park

 

Majete

 

Majete Wildlife Reserve

Het unieke natuurgebied van Majete Wildlife Reserve in Malawi is de laatste jaren succesvol herstelt voor de bescherming van wildlife en de herintroductie van verschillende diersoorten. Majete Wildlife Reserve is één van de meest populaire beschermde gebieden in Malawi geworden. Majete WR is gelegen in de Lower Shire vallei in het zuidwesten van Malawi op ongeveer 70 kilometer van Blantyre Chileka international airport. Daarmee is Majete WR gemakkelijk te bereiken en tevens eenvoudig te combineren met het op ongeveer drie uur gelegen Lake Malawi.

Meer informatie over Majete Wildlife Reserve.

 

Nyika

 

Nyika National Park

Nyika betekent in de lokale taal, “waar het water vandaan komt”. Nyika National Park is inderdaad één van de belangrijkste watergebieden van Malawi. Het glooiende landschap ziet er op zijn mooist uit in het regenseizoen. Meer dan 200 soorten orchideeën staan er dan in bloei. De vlaktes van Nyika National Park zijn in de andere seizoenen rijk aan wilde bloemen en lenen zich vanwege het gebrek aan roofdieren uitstekend om te wandelen of om te mountainbiken.

Meer informatie over Nyika National Park

 

Nkhotakota

 

Nkhotakota Wildlife Reserve

Één van de twee grote wildlife gebieden in het centrale van Malawi is Nkhotakota Wildlife Reserve. Het reservaat is voorzien van ruige terreinen die worden doorkruist door een aantal rivieren die het water vanaf de hogere hellingen naar beneden begeleid richting het meer. Miombo bossen vormen het grootste deel van Nkhotakota WR en worden afgewisseld met grote vlaktes met hoog gras en af en toe stukken regenwoud.

Meer informatie over Nkhotakota Wildlife Reserve

 

Vwaza

 

Vwaza Marsh Wildlife Reserve

Vwaza Marsh Wildlife Reserve is voor toerisme nog minder ontwikkeld. Voor Vwaza Wildlife Reserve adviseren we om een bezoek aan alleen met een georganiseerde safari te ondernemen. Vwasa Wildlife Reserve beschikt over een gebied met vlaktes, moerassen en enkele rotspartijen. Tevens is er een prachtige mix aan vegetatie. Bossen en grasvlaktes  wisselen elkaar af met gebieden met struiken en moerassen.

Meer informatie over Vwaza Marsh Wildlife Reserve 

Mwabvi

 

Mwabvi Wildlife Reserve

Het minst toegankelijke reservaat in Malawi is Mwabvi Wildlife Reserve. Dit ondanks dat Mwabvi Wildlife Reserve over verschillende vormen van habitats beschikt. Sommige van de habitats zijn maar moeilijk te overtreffen door de grotere wildlife gebieden in Malawi. De ligging in het meest zuidelijke puntje van Malawi, geeft Mwabvi Wildlife Reserve je het gevoel in een wereld te stappen van het oude Afrika van de ontdekkingsreizigers Livingstone en Stanley.

Meer informatie over Mwabvi Wildlife Reserve

 

Lengwe

 

Lengwe National Park

Ten zuiden van Majete en 80 kilometer van Blantyre ligt Lengwe National Park. De vegetatie van Lengwe National Park bestaat voornamelijk uit struikgewas welke worden afgewisseld met een aantal loofbossen en beekjes. Het vlakke deel in het oosten is goed toegankelijk via gemarkeerde paden. Het westen is minder toegangkelijk met hoger gelegen gebieden. Het regenseizoen vormt het anders dorre gebied om in een groene oase en veel waterlopen worden na de regens droge zanderige kanalen. Het droge seizoen biedt dan ook uitstekende mogelijkheden om de wilde dieren te spotten.

Meer informatie over Lengwe National Park

 

Kasungu

 

Kasungu National Park

In het westen van de Central Region van Malawi en grenzend aan Zambia ligt Kasungu National Park. Met een grootte van 2.100km² bestaat Kasungu NP uit natuurlijke bossen en struiken met af en toe stukken open graslanden. Helaas heeft de stroperij veel invloed gehad op Kasungu National Park waardoor de hier levende dierensoorten in aantal flink minder zijn geworden. Maar er is nog genoeg aan wilde dieren te zien. Zo komen olifanten en antilopen nog veel voor. Maar ook kleine kuddes buffels en zebra’s en roofdieren zoals luipaarden, hyena’s, servals en jakhalzen zijn hier te vinden.

Meer informatie over Kasungu National Park.

 

Dazalanyama

 

Dzalanyama Forest Reserve

Op ongeveer 40 km ten zuid-westen van Lilongwe ligt Dzalanyama Forest Reserve. Dzalanyama Forest Reserve bestaat uit een steile gelijknamige heuvelrug en was voorheen bekend als de Central Highlands Angoni Game Reserve. In de jaren twintig van de vorige eeuw werd het fraaie reservaat een Forest Reserve. Voornaamste reden was om de noodzakelijke watervoorraad voor Lilongwe te beschermen. Dzalanyama Forest Reserve is een geweldige plek om te voet of per mountainbike verkennen.

Meer informatie over Dzalanyama Forest Reserve

Rondreis Malawi – Accommodaties

Malawi wordt steeds populairder om een safari met een strandverlenging te combineren. De nog overwegend minder drukke parken in Malawi worden steeds meer thuis van geherintroduceerde dieren. Dit mede door de voortreffelijke ondersteuning van African Parks. Een combinatie met een aantal dagen strand, ligt voor de hand. South Luangwa NP in Zambia wordt ook gezien als een uitstekende combinatie mogelijkheid. Een Malawi safari specialist kan u verder helpen bij het maken van de juiste keuzes en om uw wensen verder in te vullen.

lake Malawi

 

Overzicht accommodaties Lake Malawi

Afhankelijk van uw reisschema is het mogelijk om in verschillende gebieden langs Lake Malawi heerlijk relaxed uw vakantie te beginnen of te eindigen. De mogelijkheden om op uw verlanglijstje te zetten voor uw maatwerk safari zijn divers? Going Africa Safaris heeft een aantal aansprekende accommodaties voor uw strandverlening in Malawi geselecteerd. U heeft de keuze van middenklasse tot zeer luxe accommodaties.

Accommodaties Lake Malawi

 

Liwonde

 

Overzicht accommodaties Liwonde National Park

Een bezoek aan Liwonde National Park staat op zowat elk wensenlijstje wanneer Malawi wordt bezocht. Going Africa Safaris heeft een aantal ansprekende lodges en tented camps geselecteerd. Er zijn mogelijkheden van middenklasse tot zeer luxe accommodaties om in te passen in uw maatwerk safari.

Accommodaties Liwonde National Park

 

Majete

 

Overzicht accommodaties Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve staat steeds vaker in een reisschema voor een bezoek aan Malawi. De beschikking over maar twee accommodaties, bewijst dat dit park nog weinig wordt bezocht. Dit ondanks dat hier olifanten, leeuwen en zelfs de neushoorn leven. Going Africa Safaris heeft voor u de twee accommodatie nader omschreven.

Accommodaties Majete Wildlife Reserve

 

Nkhotakota

 

Overzicht accommodaties Nkhotakota Wildlife Reserve

U wilt Nkhotakota Wildlife Reserve bezoeken tijdens uw maatwerk safari? Het park heeft de beschikking over twee accommodaties. Één daarvan valt, wat ons betreft door een niveau wat we onacceptabel vinden, af. Daarom biedt Going Africa Safaris alleen de voor ons  overblijvende mogelijkheid aan.

Accommodaties Nkhotakota Wildlife Reserve

 

Rondreis Malawi – Veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari in Malawi. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Malawi specialist. In de regel kan er vanwege volume goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat uw boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen