Rondreis Botswana

Op jacht naar de juiste safari?
Vraag Going Africa Safaris.

Rondreis Botswana

Op jacht naar de juiste safari?
Vraag Going Africa Safaris.

Rondreis Botswana

Botswana wordt steeds meer als populaire safari bestemming ervaren en gevonden. Konden we zelf in 1996 soms dagen achter elkaar geen andere auto tegenkomen terwijl we in de bush op zoek naar dieren waren, nu is dat anders. De vijfentwintig bezoeken die we aan Botswana hebben gebracht kennen dus een groot verschil tussen de eerste keer en de laatste keer dat we Botswana bezocht hebben. Toch heeft Botswana ons nog nooit teleurgesteld. Dit ondanks dat enkele gebieden nu wel echt druk te noemen zijn. Denk daarbij aan Chobe River Front en helaas ook Khwai Community Area.

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest. Zo zijn er veel meer lodges en tented camps bijgekomen. Werd Botswana eerder aangemerkt als een dure bestemming, zijn er nu ook behoorlijk veel accommodaties in het zogenaamde midden of zelfs budget segment. Natuurlijk bieden de goedkopere accommodatie minder voordelen om optimaal in de wildlife gebieden te verblijven. De meeste van de goedkopere accommodaties liggen dan ook buiten de parkgrenzen en bieden iet de ervaring om ‘s-nachts van de geluiden van de bush te genieten. Wat ons betreft juist die extra beleving die je meeneemt terug naar Nederland. Getuige zijn van een brullende leeuw, het zagende geluid van een luipaard of van een hyena die op een bijzondere manier laat weten waar hij is. Kortom, het leven in de bush gaat, zeker na zonsondergang, gewoon door.

Zelf hebben we veel mooie momenten mogen ervaren door in de bush te verblijven. Die hadden we niet aan ons geheugen toe kunnen voegen wanneer we er voor hadden gekozen om buiten de bush te overnachten. In de wildlife gebieden, niet zijnde de nationale parken, is het bij veel accommodaties ook mogelijk om zogenaamde night game drives te maken. Dit is mogelijk in zogenaamde concessie gebieden. Een ander voordeel van deze concessie gebieden is dat  er ook off-road gereden mag worden. Iets wat in de nationale parken en reservaten beslist niet mag. Het is er te druk en het landschap te broos waardoor sporen er decennia lang te zien blijven. De natuur is niet in staat zich snel te herstellen.

enHet voordeel van concessie gebieden is dat er geen andere bezoekers mogen komen dan degene die bij de lodge of tented camp verblijven. De enorme concessie gebieden kennen dus slecht enkele bezoekers en de natuur herstelt zich dan ook snel omdat het om een zeer beperkt aantal auto’s gaat. De betreffende accommodatie leased de concessie en heeft daar dus het alleenrecht om te verblijven en om daar de activiteiten uit te voeren. Self drivers, groepssafari’s of andere personen die niet geboekt hebben, mogen deze gebieden ook niet binnenkomen. Dit is wel een reden dat deze exclusieve verblijven vaak duurder zijn. Mede ook omdat er vaak alleen maar kan worden ingevlogen. Denk daarbij aan de Okavango Delta.

We hebben Botswana zelf in alle verschillende seizoen bezocht en op diverse manieren van Botswana genoten. Een self drive, een privé kampeersafari, een kampeersafari in een groep (luxe en budget) en lodges safari’s kennen, net als alle gebieden, dan ook geen geheimen meer voor ons. En toch verrast Botswana ons elke keer weer.

Deze “Rondreis Botswana” pagina kan ook uw start zijn van een bijzondere ervaring in Botswana. Het safariland waar wij zoveel voetstappen hebben achtergelaten en waar het voor ons allemaal in 1996 begonnen is.

GOING AFRICA SAFARIS
UW SAFARI EXPERTS

U beleeft meer dankzij onze reiservaringen.

“The only man I envy is the man who has not yet been to Africa — for he has so much to look forward to.”  Richard Mullin

 

Rondreis Botswana – Type safari

Onderstaand geven we een opsomming van de safarimogelijkheden weer welke Botswana te bieden heeft. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om mogelijkheden te combineren. Laat u adviseren door Going Africa Safaris, dé Botswana safari specialist.

Botswana safari

 

Lodge fly-in safari

Voor een lodge safari in Botswana hoeft lang niet altijd de hoofdprijs te betalen. De laatste jaren biedt Botswana ook mogelijkheden voor het middenklasse of budgetklasse. Botswana is dus meer betaalbaar geworden. Maar financiële keuzes hebben wel gevolgen voor de beleving en de manier waarop u Botswana kunt bezoeken. Soms is het beter om voor een andere safarivorm te kizen wanneer het budget te laag is. U haalt dan meer uit een andere safarivorm dan een te goedkoper lodge safari. Reist u in het (onderschatte) laagseizoen, dan zijn er ook enorme kortingsmogelijkheden waardoor een safari in het duurdere segment goed betaalbaar wordt. Een Botswana specialist zoals Going Africa Safaris kan u goed informeren over uw wensen en mogelijkheden.

Voorbeeld Botswana lodge safari’s

Botswana prive kampeersafari

 

Privé kampeersafari

Going Africa Safaris werkt samen met een lokale prefessionele gids. Samen vonden we dat privé kampeersafaris in Botswana gewoon te duur waren. Dit ondanks de uitstekende beleving. Dit moest ook goedkoper kunnen zonder (teveel) aan kwaliteit in te leveren. Alle niet noodzakelijke extra’s hebben we weggelaten. “Upsmuk” waardoor de prijs vaak hoger wordt dan noodzakelijk. Sommige luxe heeft u in de bush niet beslist nodig. Toch zijn de en-suite (bush-douche en chemish toilet) 3×3 tenten voorzien stretchers, worden de tenten voor u opgezet en zijn de drankjes inbegrepen. Dit allemaal voor een zeer betaalbare prijs. Reis met uw eigen groep (max. 6 personen) door de meest aansprekende wildlife gebieden van Botswana met deze (semi-)luxe privé kampeersafari. U verblijft volop in de bush en geniet optimaal van de flora en fauna. 

Voorbeeld privé kampeersafari Botswana

Botswana luxe kampeersafari

 

Luxe kampeersafari (groep)

Deze safarivorm is eigenlijk de bakermat van de safari in Botswana. U geniet in een kleine groep van de bush ion Botswana. De groepsgrootte is maximaal 7 of 9 personen (afhankelijk van de lokale aanbieder). De comfortabele tenten zijn en-suite en voorzien van stretchers of bedden. De route verschilt vaak niet veel van elkaar. U overnacht midden in de bush op speciaal aangewezen plekken, verlaten van andere toeristen. De luxe kampeersafari in een groep staat onder begeleiding van uitstekende gidsen, zijn de basis voor een unieke en ook avontuurlijke safari belevenis. De safari voertuigen bieden u een gegarandeerde “window seat”. Een back-up auto zorgt ervoor dat u geen tijd verspeelt op transferdagen. Terwijl u op gmae drive bent, zorgt het extra personeeel ervoor dat de tent wordt verplaatst naar de volgende bestemming. Uitstekend voor mensen die kort doch volop wil genieten van de bush en toch enige luxe willen behouden.    

Voorbeelden (semi-)luxe kampeersafari’s 

Botswana groepskampeersafari

 

Budget kampeersafari (groep)

Going Africa Safaris heeft voor u de Botswana kampeersafari’s in een internationale groep geselecteerd op basis van de beste prijs/kwaliteit verhouding. In een groep van maximaal 12 personen geniet u optimaal van de bush van Botswana en gaat er nauwelijks tijd verloren aan tijd buiten de parken. Dit verschilt enorm van andere lokale aanbieders (in de regel “Overland aanbieders”) die niet de mogelijkheid bieden om in de parken te overnachten. U reist dan meer om de parken heen. Voor u als reiziger is het dus van belang om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar wat u ervoor krijgt. Tijdens de door ons geselecteerde kampeersafari’s overnacht u op speciale campsites in de bush. Laat u verrassen met wat de bush van Botswana u te bieden inplaats van veel kilometers of asfalt af te moeten leggen.

Budget kampeersafari’s Botswana

Botswana paardrijsafari

 

Paardrijsafari

Ontdek de Okavango Delta in Botswana te paard. Deze unieke paardrijsafari laat u de meest afgelegen gebieden van de Okavango Delta zien. U als ervaren ruiter zult verstelt staan van het avontuur waarbij u groot wild tot op korte afstand kunt naderen. Galopeer langs of door de uitlopers van de Okavango Delta. Tijdens uw bezoek in de afgelegen gebieden komt u geen andere toeristen tegen en is de omgeving en de flora en fauna alleen voor u en de andere gasten van het camp. Dagelijk worden er twee activiteiten ondernomen waarbij u de wijde omgeving te paard ontdekt. Rijdt u partner geen paard, geen probleem. Voor hem of haar worden er ook andere activiteiten aangeboden. Verlangt u naar meer dan een manege of een buitenrit in Nederland? Going Africa Safaris heeft uw volgende avontuur voor u gevonden.

Paardrijsafari Okavango Delta, Botswana

Botswana wandelsafari

 

Wandelsafari Okavango Delta

**nieuw** in het aanbod van Going Africa Safaris. Ontdek de Okavango Delta in Botswana te voet. Een absoluut uniek avontuur die maar weinig mensen kent die u voor zijn gegaan. Geniet van de flora en fauna te voet tijdens deze meerdaagse wandelsafari in het hart van de Okavango Delta en waar nog nauwelijks ander voetstappen te vinden zijn. Volg de “tracks” en nader groot wild te voet. Deze Okavango wandelsafari is echt iets voor de flamboyante en meer ervaren safariganger. Dit is niet een “bush walk”, maar een echte “walking safari”. Deze wandelsafari wordt in drie niveaus aangeboden en waar u bij een “bush walk” meer oog heet voor de kleine onderdelen van de natuur en groot wild meer ontloopt, volgt u tijdens deze wandelsafari juist de sporen van groot wild om ze te voet te benaderen. Dit zonder de kleine elementen uit de natuur niet te vergeten.    

Wandelsafari Okavango Delta, Botswana  

Botswana selfdrive

 

4×4 Botswana self drive

Zelf door de parken van Botswana rijden? Going Africa Safaris werkt samen met lokale partners en boekt voor u gratis de campsites. Satelliettelefoon en navigatiesysteem zijn bij autohuur in Botswana inbegrepen. Een selfdrive in Botswana spreekt veel mensen tot de verbeelding. Toch is een 4×4 Botswana self drive heel anders dan in Namibie en/of Zuid-Afrika. De lokale omstandigheden in de parken van Botswamna vragen om een hogere mate van zelfredzaamheid en ervaring in het 4×4 rijden. Ook kennis van de gedragingen van de wilde dieren is van belang. Going Africa Safaris helpt u graag veilig en betrouwbaar op pad. Een 4×4 Botswana self drive is niet voor iedereen en niet voor elke seizoen. Laat u goed voorlichten over de “do’s and don’ts” want een self drive kan al snel voor extra kosten of een onveilige situatie zorgen.  

4×4 Botswana selfdrive

Botswana Maatwerk safari

 

Maatwerksafari Botswana

Om het beste uit Botswana te halen en om niet de hoofdprijs te betalen, is voor een safari (niet in een groep) maatwerk haast een vereiste. Voordelen van aanbiedingen, kennis over routes, accommodaties en transfers zijn een specialisme. Going Africa Safaris is zo’n specialist en adviseert u graag in de vorm van maatwerk. Zelf direct bij een lokale accommodatie of organisatie boeken is overbodig en vaak niet voordeliger. Profiteer van ons lokale netwerk en geniet van de financiele voordelen. Al snel bespaard u 5% tot 10% op uw safari. Het boeken via een specialist heeft beslist meer voordelen dan alleen de financiele. Een goede uitgebalanceerde (kostenbesparende) route, een meer optimale beleving voor hetzelfde of zelfs minder geld en periode afhankelijke mogelijkheden en keuzes zijn meerwaardes van een Botswana specialist.

Maatwerk safaris Going Africa Safaris

Rondreis Botswana – Wildlife gebieden

Botswana heeft een groot deel van haar grondgebied gereserveerd voor wildlife gebieden. De mooiste en meest bezochte wildlife gebieden van Botswna worden onderstaand weergegeven. Laat uw route samenstellen door een Botswana maatwerk specialist.

Botswana Okavango Delta

 

Okavango Delta

Door de prachtige documentaires over de Okavango Delta, spreekt dit fraaie en unieke gebied veel mensen tot de verbeelding. Echter is de praktijk lang niet altijd vergelijkbaar met deze documentaires. Natuurlijk blijft de Delta altijs een uniek gebied om te bezoeken. Maar lang niet altijd kan de verwachting qua wildlife worden waargemaakt. Dit heeft allemaal te maken met te maken keuzes. In welke periode reist u, op welke manier bezoekt u de Okavango Delta en welke accommodatie kiets u op basis van aanbod in activiteiten en prijs. Allemaal factoren die uiteindelijk een rol gaan spelen bij de ervaringen. De Okavango Delta verandert een aantal keren per jaar qua hoeveelheid water. Die veranderingen hebben onmiddelijk invloed op het gedrag van de dieren. Laat u dus goed voorlichten door een Botswana specialist.

Meer informatie over de Okavango Delta

Botswana Moremi Game Reserve

 

Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve is een onderdeel van de Okavango Delta. De uitloper van de Delta is Khwai River en de vloed van de Delta heeft invloed op deze permanente rivier. Het permanente water zorgt ervoor dat Moremi Game Reserve het hele jaar door goed is om wilde dieren te spotten. Het voordeel Moremi is dat dit deel van de Delta ook per auto bereikbaar is en niet alleen per transfer vlucht. Vandaar dat dit deel van de Delta ook veel door self drivers en kampeersafari’s bezocht wordt en dus drukker is. Maar qua gebied en wildlife is Moremi geweldig. Het aangrenzende en vaak nog wat drukkere Khwai concessie gebied, biedt ook uitstekende mogelijkheden om dieren te spotten. Het voordeel van zowel Moremi als Khwai is dat er veel bochtige game drive routes zijn waardoor je de drukte wat minder opmerkt.

Meer informatie over Moremi Game Reserve

Botswana Chobe National Park

 

Chobe National Park

Chobe National Park is een groot wildlife gebied bestaande uit onder andere Chobe River Front en Savuti. Twee totaal verschillende gebieden en met seizoengebonden sightings. Bijna alle in Zuidelijk Afrika levende dieren leven hier. Maar olifanten, leeuwen en buffels worden vaak gezien. Grote bull olifanten met wat kleine olifanten families worden gezien in Savuti terwijl enorme groepen olifanten Chobe River Front en diens achterland bezoeken. Chobe river Fron staat ook bekend om de enrome kuddes buffels. De Savuti Lions staan bekend als de olifantendoders. We zijn daar zelf getuige van geweest en zagen hoe een groep van 28 leeuwen een olifant verschalkten en later met 13 leeuwen op een rij water gingen drinken. Bij een langer verblijf, gaat er vaak een wereld aan wildlife voor u open. Luipaarden, wilde honden, hyena’s en bijna alle andere zoogdieren zijn af te vinken.

Meer informatie over Chobe National Park.

Botswana Central Kalahari

 

Central Kalahari Game Reserve

Central Kalahari Game Reserve is het grootste wildlife gebied van Botswana en op haar mooist in het regenseizoen. De “Blooming Desert” staat dan in bloei en er zijn veel jonge dieren geboren. Dit seizoen maakt dat de dieren wat lastiger zijn te spotten omdat ze niet afhankelijk zijn van de enkele waterholes. Door de regens is water bijna overal te vinden. Vanwege de slechte omstandigheden zijn er ook minder game drive routes beschikbaar. In het droge seizoen kan CKGR echter zeer lonend zijn. Luipaarden, cheeta’s, leeuwen en zelfs ook wilde honden hebben we er gespot of zelfs op de campsite gehad. Daarnaast vindt u de oryx en springbok niet in de noordelijke parken van Botswana. CKGR is een uitstekende plek om de honey bager te spotten. Zelf hebben we in een week Central Kalahari van zuid naar noord doorkruist en kennen de verschillen tussen de diverse gebieden. 

Meer informatie Central Kalahari GR

Botswana Makgadikgadi - Nxai

 

Magadikgadi en Nxai Pan NP

Beide parken worden vaak gecombineerd en met name bezocht om van de zoutpannen te genieten. De opgedroogde meren met het desolate uitzicht worden vooral bezocht door self drivers. Zowel Makgadikgadi als Nxai bezoek je niet meteen voor wildlife. Dit ondanks de aanwezigheid van roofdieren. Nxai mag grote bull olifanten begroeten als bezoekers. Verder hebben natuurlijk de stokstaartjes en de zebra migratie grote aantrekkingskracht. Maar vooral de waterhole in Nxai biedt een grote kans om een kill van een leeuw op een springbok mee te maken. De springbokken en ander wild zijn altijd op zoek naar water in dit droge gebied. Bent u er toch, bezoek dan ook Baines Baobabs. De zoutpannen zijn tijdens het regenseizoen en kort daarnaa niet begaanbaar. De auto zakt dan snel door het dunne laagje aarde. Beide parken worden vaak niet bezocht wanneer de tijd beperkt is. Dan bieden de noordelijke parken op het gebied van wildlife meer.

Meer informatie over Makgadikgadi en Nxai

Rondreis Botswana – Accommodaties

Botswana wordt vooral aangemerkt als een dure safari bestemming. In het verleden was dat zeker waar. Inmiddels is het een vooroordeel waar nog maar lastig vanaf te komen is. Er zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest waardoor het ook mogelijk is om voor het midden- en meer budget segment mooie safari’s naar Botswana aan te bieden. Een Botswana safari specialist helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuzes om een passende safari met de juiste prijs/kwaliteit verhouding te maken.

accommodatie Okavango Delta

 

Overzicht accommodaties Okavango Delta

Staat de Okavango Delta in Botswana op uw verlanglijstje voor uw maatwerk safari? Going Africa Safaris geeft een overzicht van aansprekende lodges en tented camps in de Okavango Delta. Deze lodges en tented camps zijn voor u geselecteerd op basis van prijs/kwaliteit en met de keuze van eenvoudige tot zeer luxe accommodaties. Voor elke wat wils dus.

Accommodaties Okavango Delta

accommodatie moremi

 

Overzicht accommodaties Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve en het aangrensende Khwai Community Area staan zowat op elk wensenlijstje van bezoekers van Botswana. Going Africa Safaris heeft voor u een selectie gemaakt van een groot aantal aansprekende lodges en tented camps en met een variatie van zeer eenvoudig tot zeer luxe om in te passen in uw maatwerk safari.

Accommodaties Moremi CR en Khwai Concessie

accommodatie chobe

 

Overzicht accommodaties Chobe National Park

Bijna elke bezoeker van Botswana heeft Chobe National Park op zijn of haar verlanglijstje staan. Zeker bij een eerste bezoek aan Botswana. Going Africa Safaris heeft voor u een selectie gemaakt van de meest aansprekende en gebruikte accommodaties. U heeft de keuze uit zeer eenvoudig tot zeer luxe accommodaties om in te passen in uw maatwerk safari.

Accommodaties Chobe National Park

accommodatie savuti

 

Overzicht accommodaties Savuti – Linyanti

U wilt het afgelegen Savuti of Linyanti in uw maatwerk safari opnemen? Going Africa Safaris heeft voor u een aantal lodges en tented camps  geselecteerd. Met een keuze van eenvoudige tot zeer luxe accommodaties  welke u kunt toevoegen in uw maatwerksafari.

Accommodaties Savuti en Linyanti

accommodatie makgadikgadi

 

Overzicht accommodaties Makgadikgadi en Nxai Pan NP

Belangstelling om Makgadikgadi National Park of Nxai Pan National Park op te nemen in uw maatwerk safari? Going Africa Safaris heeft voor u een aantal lodges en tented camps geselecteerd. U heeft de keuze uit  eenvoudige tot zeer luxe accommodaties.

Accommodaties Makgadikgadi en Nxai Pan NP

Rondreis Botswana – Veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari in Botswana. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Botswana specialist. In de regel kan er vanwege goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat u boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen